Menu

 

 

 

Cart

Сева во јуни

 
Во месец јуни 2020 година Здружението „Божестевена љубов“ од Скопје ги направи следните сева активности:
 
1. Сподели прехрамбени производи за една жена на која и беа потребни:
1кг. јачмен
1 кг. брашно
2 пакетчиња тестенини
2 тегли ајвар 
1 тегла салата од цвекло
1 тегла црвени пиперки
1 порција од домашна пита 
 
2. Донација од 100 евра на тибетанска фамилија која живее во Путтапарти, Индија и е погодена од вирусот Ковид - 19.
3. Женска облека во Црвен Крст 
4. Саи Микс за 2 деца за една година во Шри Сатја Саи Анапурна Траст и 
5. Десет сладоледи со деца и мајки, некои од нив просеа на семафори.
 
Здружение „Божестевна љубов“ Скопје
Прочитајте повеќе:

Сева во мај

 
Во месец мај 2020 година нашата сева активност „споделувањето е грижа“ продолжи со следните активности:
1. Дониравме парични средства во Шри Сатја Саи Анапурна Траст за следното:
- топол готвен оброк за три деца за цела година 
- Саи здрава мешавина за три деца за цела година и
- месечни прехрамбени производи и пакети за хигиена за 5 сиромашни семејства како поддршка во Ковид-19
2. Споделивме 36 парчиња паштети со заедницата „Вистински дела на љубезност“ кои делат храна на бездомниците пред спомен куќата на Мајка Тереза во Скопје.

Здружение „Божествена љубов“ Скопје
 
Прочитајте повеќе:

Сева во април

 
Во месец април 2020 година нашата сева активност „споделувањето е грижа“ продолжи со следните активности:
 
1. Дониравме парични средства во Шри Сатја Саи Анапурна Траст за следното:
- топол готвен оброк за едно дете за цела година 
- Саи здрава мешавина за едно дете за цела година и
- месечни прехрамбени производи и пакети за хигиена за сиромашни семејства како поддршка во Ковид-19
 
2. Споделивме прехрамбени и хигиенски производи со самохрана мајка на две деца која остана без работа поради вирусот Ковид-19 (2кг. брашно, 400 гр. црвена леќа, 1 лит. млеко, 900 гр. маринирани печурки, 3 пакетчиња пудинг, 800 гр. конзервиран грав, 400 гр. малиџано, 300 гр. мармалад, 500 гр. кисели краставички, 500 гр. јуфки, 250 гр. пченични снегулки, 2 конзерви риба сардина, 200 гр. млечно чоколадо)
 
3. Споделивме и 2 женски рачни чанти.
 

"Sarve Bhavanthu Sukhinah

Sarve Santhu Niraamayaa

Sarve Bhadranni Pashyantu

Maa Kashcid - Duhkham - Aapnuyaat" 

 

 
Прочитајте повеќе:

Сева во март

 
Во март 2020 Здружението „Божествена Љубов “ од Скопје сподели 5 топли оброци со помалку среќни луѓе во Скопје, сподели детска облека со Црвен Крст, Скопје и приложи во Фондацијата „Шри Сатја Саи Анапурна“ топол појадок за едно дете за цела учебна година, што се отприлика 250 топли појадоци и воедно приложи во истата млеко збогатено со витамини и минерали потребни за детскиот раст за едно дете за цела година. 
Воедно постојано се молиме во нашите срца ниту едно дете во целиот свет да не биде повторно гладно.   
 
„Нека сите битија во сите светови бидат среќни “ -Баба
  Здружение „Божествена Љубов “ од Скопје 
Прочитајте повеќе:
Subscribe to this RSS feed